Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Bedrogozhattak egy kanadai úszónőt a budapesti vizes-vb zárónapján, vizsgálat indul

Budapest, 2022. június 24. Nézõk a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én. MTI/Illyés Tibor
not image

Kolláth Benjámin

2022. július 8. - 06:18

Mary-Sophie Harvey kanadai úszónő egy Instagram-bejegyzésben arról írt, vasárnap Budapesten valaki bedrogozta és bántalmazhatta is, 4-6 óra kiesett az emlékezetéből is. A FINA vizsgálatot indít az ügyben.

Előzmény:

 

Szerda este tett ki egy posztot Instagramra Mary-Sophie Harvey kanadai úszónő, amiben arról számol be, hogy a budapesti vizes-vb utolsó napját követően bedrogozták.

Soron kívül Corvinus-felvételi 2024-ben: több pluszpont kapható majd a nyelvvizsgákért

A sportoló arról ír, hogy 4-6 óra kiesett az emlékezetéből és másnap rengeteg zúzódással a testén ébredt, később kórházba is ment, mint kiderült, kisebb agyrázkódása is volt.

Arról nem írt, hogy hol történt az eset, de a Swimswam nevű úszással foglalkozó hírportál elérte a kanadai csapat szóvivőjét, aki elmondta nekik, hogy Budapesten, egy nem zárt körű partin kábíthatták el a sportolónőt.

A portál megkereste a vizes sportágak nemzetközi szövetségét (FINA), akik válaszukban elmondták, hogy szabályaik szerint hivatalból vizsgálatot kell indítaniuk az ügyben, annak ellenére, hogy az úszók számára már egy héttel korábban, június 25-én véget ért a világbajnokság.

Az ATV megkérdezte a magyar úszószövetséget és a rendőrséget is az ügyről, azonban ők arról adtak tájékoztatást, hogy nem indítottak vizsgálatot az ügyben, illetve, hogy a rendőrséghez még nem érkezett bejelentés.