Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Budapesten Márki-Zayt, vidéken Orbánt látnák szívesebben kormányfőként

Fotó: Facebook/Előválasztás 2021
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A budapesti lakosok Márki-Zay Péternek szavaznának bizalmat, míg vidéken enyhe többséggel, de Orbán Viktort támogatnák miniszterelnökként.

A Századvég egy újabb közvélemény-kutatásának eredményeire hivatkozva közölte, a megkérdezettek 51 százaléka Orbánt támogatná, míg a válaszadók 41 százaléka inkább a közös ellenzéki jelöltet, Márki-Zayt látná szívesen kormányfőként.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A válaszadók 8 százaléka nem kívánt állást foglalni a kérdésben; területi lebontásban pedig Márki-Zay Péter támogatottsága Budapesten 54 százalékos, a megyeszékhelyeken élők körében 42 százalék, míg a városok és falvak lakosai 37-37 százalékos arányban támogatnák a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet.

Márki-Zay fővárosi támogatottságával ellentétben Orbánt csak a budapestiek 38 százaléka látná szívesen újabb négy évre a miniszterelnöki székben, azonban a megyeszékhelyeken a lakosok 52 százaléka támogatja, míg a városok és falvak lakói 54, valamint 56 százalékos arányban támogatnák, hogy továbbra is Orbán töltse be a miniszterelnöki pozíciót.