Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Marco Rossi nagyon is el tudná képzelni Szalai Ádámot a válogatott stábjában

Fotó: Willi Orbán, Nego Loic, Szalai Ádám és Fiola Attila (b-j) a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Nem kizárt, hogy Szalai Ádám egy nap új szerepet kap a magyar válogatottban, ahol egy teljesen más területen fejlődhetne tovább.

Szalai Ádám nagyon fontos tagja volt a válogatottnak, és nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye miatt. Az öltözőben is meghatározó volt a szerepe, és sokan vannak, akik el tudnák képzelni edzőként a jövőben.

Marco Rossit megkérdezte az Index, el tudná-e képzeli Szalait az edző stábjában. „De még mennyire! Beszéltünk egymással erről korábban is. Neki kell tudnia, milyen lépéseket szeretne tenni, ha egyszer befejezi a játékos-pályafutását, de úgy hiszem, minden adottsága megvan ahhoz, hogy edzőként még sikeresebb legyen, mint játékosként volt.”

„Szerintem előbb-utóbb az is lesz. Hogy ez a válogatottnál vagy egy klubcsapatnál történik majd, a jövő zenéje. Nem csak rajtam, a szövetségen és Ádámon is múlik. Mindenesetre erős kötelék van közte és a válogatott között.”

Rossi hangsúlyozta, futballedzőnek lenni nemcsak abból áll, hogy az ember tisztában kell legyen a taktikával. Sok minden más is szerepet játszik abban, hogy valaki sikeres edzőnek mondhatja magát a pályafutása alatt.

„Futballedzőnek lenni nemcsak abból áll, hogy az ember tisztában kell legyen a taktikával, hanem abból is, hogy tudja, milyen edzések vezetnek a sikerig. Meg kell tervezni és fel kell tudni építeni egy egész hónapot.”

„Az öltözőben a személyisége, a karizmája sokszor fontosabb is, mint az elképzelése a taktikáról. Fontos, hogy egy edző sokkal többet beszél érzelmekről, gondolatokról, mint a nyers taktikai tudnivalókról. Ádám retorikai képességei szintén kiemelkedőek, elképesztő, mennyire jól tudja átadni a benne élő szenvedélyt.”