Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,28 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
57,362 $

Az United a Chelsea legyőzésével már csak 3 pontra van a Manchester Citytől

Egyre szorosabb és drámaibb a Premier League idei szezonja, és lehetséges, hogy a végén még a Manchester United is odaérhet.

Fotó: EPA/PETER POWELL
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Arsenal magabiztosan vezeti a bajnokságot, legutóbb a Lutont győzték le egy fordulatos mérkőzésen. Ugyan a PL egyik leggyengébb csapatáról van szó, igencsak feladták a leckét Arteta alakulatának.

A Liverpool is hozta a kötelezőt, mialatt Szoboszlai is betalált, ami külön öröm magyar szempontból. Ezzel ismét bizonyított a válogatott csapatkapitánya, aki hatással tudott lenni csapata játékára. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

A Manchester Citynél már problémásabb a helyzet, ugyanis kikaptak az Aston Villa otthonában. Ez még nagyon sokba is kerülhet számukra a végén, viszont addig rengeteg minden fog történni, megjósolhatatlan a végeredmény.

Az United is nyerni tudott

Már csak amiatt is, mert a súlyos kritikákat kapott Manchester United szintén megérkezett, ugyanis a Chelsea legyőzésével mindössze 3 ponttal számolnak kevesebbet a városi rivális Cityhez képest. Szürreális, tekintve, hogy eddig milyen gyengén játszottak és már hat vereségük van a szezonban.

Az United az egyedüli olyan csapat a bajnokságban, akik egyelőre nem játszottak döntetlent. Tekintve, hogy hány olyan meccset buktak el, amit nyerhettek volna, akár vezethetnék is a bajnokságot.

Szerda késő este a Chelsea-t győzték le 2-1-re az Old Traffordon, bár ez a különbség jelentősebb is lehetett volna. Csak az első félidőben 4-5 gólt rúghattak volna, mialatt Fernandes a 9. percben pályafutása egyik leggyengébb büntetőjével hívta fel magára a figyelmet, ami kimaradt.

Megint McTominay volt a megmentő, először a 19. percben talált be, majd nem sokkal később szinte üres kapura fejelhetett, de nem volt szerencséje, az ismétlésnél sem. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, és a manchesteri nevelésű Palmer egy védekezési hiba végén egyenlített a 45. percben.

A második félidőben is voltak lehetőségek, mindkét oldalon, de az United messze jobban állt ebben a tekintetben. Teljesen más formát mutattak, mint a Newcastle ellen, igaz, ehhez a Chelsea is erősen asszisztált. McTominay Garnacho szenzációs ívelést váltotta gólra a 69. percben, ami 3 pontot ért a Vörös Ördögöknek, míg a Chelsea a 10. helyen áll 19 ponttal. Az United ugyan a 6., 27 pontosak, de a 36 pontos Arsenal egyelőre messze van tőlük az élen.