Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ezekben a magyar városokban találkozhatunk a Google kamerás autóival

Debrecen, 2018. május 18. A Google autója a debreceni Csapó utcán 2018. május 18-án. A Google autói újra járják Magyarországot, hogy a Google-térkép szolgáltatása, a Street View, azaz az utcakép funkcióit frissítsék. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Itt az ideje a Google Utcakép frissítésének.

Csütörtöktől újra felbukkannak a magyar utakon a Google Utcakép autói; a következő hónapokban többek között Sopront, Szekszárdot, Mezőtúrt, Szentest, Tapolcát, Karcagot, Baját és Miskolcot is érinteni fogják – tájékoztatott a Google Magyarország az MTI-nek küldött közleményében.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

Kiemelték: az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen. A szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat – idézték fel.

220 milliárd képet tartalmaz a Google Utcakép

Magyarországon a Google Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot – hangsúlyozták.

A szolgáltató a személyes adatok védelme érdekében a képeken elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, ugyanakkor lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek elhomályosítására; ezt a képek jobb alsó sarkában található “Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

Az Utcakép a Google Térkép egyik funkciója, amely több mint 220 milliárd képet tartalmaz a világ minden tájáról beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkvidéket is.

MTI