Clouds
21 Budapest
Dollár
368,41 Ft
Euró
394,89 Ft
Font
452,17 Ft
Bitcoin
27,810 $

Mostanra lett elege a Magyar Autóklubnak, változtatnak a segélynyújtási feltételeken

Fotó: A vizsgaellenőr egy autót ellenőriz a Magyar Autóklub Budaörsi úti műszaki vizsgaállomásán 2022. június 9-én. MTI/Kovács Tamás
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Azok, akik Standard Klubtagságra fizettek elő, eddig kivétel nélkül élhettek a klub által nyújtott segélyszolgáltatásra szóló kedvezménnyel, ez azonban 2023. február 3-tól megváltozik.

Úgy tűnik, mostanra lett elege a Magyar Autóklubnak, ugyanis a szervezet nemrégiben közölte, hogy a korábbi visszaélések miatt változtatniuk kellett a segélynyújtási feltételeken, s ez pár napon belül lép életbe.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

Azok, akik Standard Klubtagságra fizettek elő, eddig kivétel nélkül élhettek a klub által nyújtott segélyszolgáltatásra szóló kedvezménnyel, ez azonban 2023. február 3-tól megváltozik – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

„Visszaélésszerű szolgáltatási igény esetén a Magyar Autóklub a szolgáltatás nyújtását megtagadhatja”

– így hangzik az új feltétel, ami azt is magában foglalja, hogy ilyen esetben a klubtagnak kötelessége megfizetni a kiszállási díjat.

Ez a változtatás főként a hivatásszerűen használt járműveket érinti, ugyanis hiába tag valaki, mert ha személy-, vagy teherfuvarozásra használja a járművét, a kihívott autóklubos szakember nem fog segíteni.

Az új szabály a futárokra, az autómentőkre, az oktatókra és a bérautókra is vonatkozik, de természetesen a mentőkre vagy a rendőrségi járművekre nem terjed ki.