Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

M7-es busztragédia: egy védőnő is elhunyt, az utolsó pillanatokban foglalta le az utat

Fotó: Tűzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 17. - 19:09

Újabb tragikus részletek látnak napvilágot a nyolc áldozatot követelt tömegszerencsétlenségről, aminek egy védőnő is az elhunytja.

A Tények riportjából kiderült, hogy az utolsó pillanatokban foglalta le a horvátországi buszutat a szabadbattyáni tömegszerencsétlenség egyik áldozata. Egy zirci védőnő az egyik áldozata a tragédiának, amiről lánya beszélt a TV2-nek.

A nő barátnőjével közösen ment az egynapos villámnyaralásra, és amikor a családja meglátta, hogy egy turistákat szállító busz árokba hajtott, még nem gondoltak rosszra. Akkor kaptak sokkot a családtagok, amikor az utazási iroda megerősítette, arról a járatról van szó, amin a védőnő is ült.

Az elhunyt asszony egy nappal az utazás előtt foglalta le a helyet a buszon, amit feltehetően amiatt tudott megtenni, mert volt, aki az utolsó pillanatban lemondta az utat. Az áldozat lánya sírva nyilatkozott a Tényeknek, és elmondta, édesanyja imádta a tengerpartot.

Lánya előtte pár héttel járt Horvátországiban, és ő is szerette volna mindezt átélni. Amikor a lánya meglátta a brutális baleset képeit, még nem gondolta, hogy édesanyjával baj történt. Ekkor elküldte a hírről szóló linket az édesanyjának, mellé a következő szöveggel: „Anya, ugye nem ebben a buszban utazol”

Videón, ahogy elszabadul egy utánfutó az M1-esen

Mivel sem az édesanyjukat, sem a barátnőjét nem tudták elérni, aggódni kezdtek. A család a GPS-adatok szerint látta, hogy a telefon még Székesfehérváron van, majd a sokk akkor kapta őket, amikor felhívták az utazási irodát, akik megerősítették, arról a bizonyos buszukról van szó.

Ezt követően a kórházakban érdeklődtek, de nem találták a védőnőt, majd órákkal később a rendőrség közölte a lehető legrosszabb hírt. Az áldozatok között van a balassagyarmati óvónő, K. Zita is, aki 46 évesen vesztette életét a tragédiában.