Kiszivárogtatta a francia sajtó Lionel Messi szerződésének részleteit

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 18. - 13:17

A francia sajtó beszámolója szerint 110 millió euró fogja Lionel Messi markát ütni a jelenlegi hároméves szerződésének hála.

Lionel Messi érkezése egészen drámai volt a Paris Saint-Germainhez és bár átigazolási díjat nem kellett érte letenni, az biztos volt, hogy a szerződésében foglalt összeg jelentősen terhelni fogja a katari tulajok pénztárcáját.

A francia L’Equipe napilap pedig most tudomást szerzett Messi szerződésének részleteiről, amely alapján kijelenthető, hogy egészen komoly kontraktust sikerült kialkudni a hatszoros aranylabdás argentin virtuóznak.

A lap beszámolója szerint ugyanis amennyiben kitölti a teljes hároméves szerződését, akkor az argentin 110 millió eurót fog zsebre vágni a végén. Csak az első szezonban például 30 millió eurót fog keresni Messi.

A jelenlegi szerződés kettő plusz egy évre szól, vagyis egy éves opció van a hosszabbításra. Messi második szezonjában már 40 millió euró lesz az éves fizetése és amennyiben élnek az opcióval, újabb 40 millió eurós éves fizetést kapnak.

Ez pedig azt is jelenti, hogy Lionel Messi ugyanannyit keres a csapatnál, mint Neymar és többet, mint Kylian Mbappé. A francia támadó esetében viszont árnyalja a képet, hogy nem fogadta el a PSG gigászi ajánlatát, mivel távozni szeretne.

Messi szerződésének további érdekessége, hogy bizonyos összeget kriptovalutákban, úgynevezett rajongói tokenekben fognak számára kifizetni. Ez azért is jó a PSG-nek, mert a Crypto.com személyében újabb szponzort sikerült magukkal hozniuk.