Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Sem a Tesco, sem a Lidl nem tervezi bevezetni a kötelező oltást

Fotó: Unsplash/Steven Cornfield
not image

Borbély Fanni

2021. november 3. - 16:25

A munkaadók szervezetei javaslatot tettek arra, hogy a munkaadók a munkavégzés feltételeként írhassák elő a kötelező oltást, mely november 1-től lépett életbe.

A 444.hu értesülései szerint sem a Tesco, sem pedig a Lidl nem tervezi bevezetni a kötelező jellegű oltást munkavállalóik számára. A Tesco közölte, már több alkalommal is jelezték munkavállalóiknak az oltás fontosságát, és biztosították számukra az oltás munkaidőben történő felvételét is.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

A vállalat azonban nem akarja kötelező jelleggel bevezetni az oltást, inkább munkavállalóira bízza a döntést, annyit azonban elárultak a koronavírus elleni védekezés kapcsán, hogy ahogyan a tömegközlekedésen is kötelező a maszkhasználat november 1-től, úgy a dolgozók számára fenntartott Tesco-buszokon is kötelező maszkot viselni.

A Lidl nem fejtette ki döntésének okát, csak annyit közölt, hogy nem tervezi bevezetni a kötelező oltást dolgozóinál. Egyelőre nem túl sok az olyan munkáltató, aki úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást, a legtöbb vállalat inkább motiválja dolgozóit az oltás felvételére, sőt, van, ahol extra juttatást kínálnak az oltásért cserébe.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.