Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Lezárást rendeltek el Lettországban

Fotó: A tanárok és néhány más szektorban dolgozó alkalmazottak számára kötelezõvé tett koronavírus elleni oltás miatt tiltakoznak tüntetõk Rigában 2021. augusztus 18-án. (MTI/EPA/Toms Kalnins)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 19. - 09:57

Egy hónapos lezárást rendelt el Lettországban Krisjanis Karins miniszterelnök, mivel az országban kevés a beoltott, de rekordokat döntöget a fertőzöttek száma.

A lezárás csütörtökön kezdődne, és november 15-éig tartana, azonban a jelenlegi szabályokat még a keddi kormányülésen vagy a szerdai parlamenti ülésen módosíthatják, mielőtt a törvényhozás elfogadja. 

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

„Elnézést kérek azoktól, akiket már beoltottak, de a korlátozások mindenkire vonatkoznak. Még mindig túl sok oltatlan ember van, aki megbetegszik a koronavírustól, és a kórházban meghal”

– mondta a miniszterelnök. 

A lezárás a következőket foglalja magában: 

  • Kijárási tilalom lép életbe este 8-tól reggel 5-ig,
  • a kávézók, mozik, színházak, koncerttermek bezárnak, 
  • az éttermek pedig csak elvitelre kínálhatnak ételt.
  • Csak az élelmiszereket és alapvető szükségleteket árusító üzletek maradhatnak nyitva,
  • és a dolgozó lakosság nagy részének távmunkát kell végeznie, kivéve az építőipart, a közlekedést és más, távmunkával nem végezhető munkaköröket.
  • Az iskolák átállnak a távoktatásra, kivételt csak az első három évfolyam képez, ők továbbra is jelenléti oktatásban részesülnek. 

Lettország 1,9 millió lakosának kevesebb mint fele kapta meg a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját. A múlt héten minden nap rekordot döntött a fertőzések száma, hétfőn 1253 új esetet és hét halálesetet regisztráltak. Ezzel a világjárvány kezdete óta a fertőzések száma 186 ezerre, a haláleseteké pedig 2897-re emelkedett – írja a 24.hu

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.