Kiderült, kik állnak a valaha volt legnagyobb kriptopénzrablás mögött

TÉMÁK:
#kriptovaluta
Unsplash
PC
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az FBI kinyomozta, a több mint 600 millió dollárnyi kriptovaluta-lopást valószínűleg az észak-koreai kormánnyal kapcsolatba hozható hackerek követték el.

Nyomozásunk során sikerült megerősítenünk, hogy Észak-Koreával kapcsolatban álló kiberszereplők, a Lazarus Group és az APT38 felelősek a március 29-én bejelentett 620 millió dollár értékű Ethereum lopásért” – írták a Szövetségi Nyomozó Iroda közleményében.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az Axie Infinity nevű videójáték által használt számítógépes hálózat közelmúltbeli feltörésére utalt az FBI – olvasható a Portfolio beszámolójában.

A Sky Mavis, az Axie Infinity-t fejlesztő cég március 29-én jelentette be, hogy ismeretlen kiberbűnözők március 23-án ellopták a több mint 600 millió dollárnak megfelelő kriptovalutát – a támadás a Sky Mavis kriptotranzakciós „hídja” ellen irányult.

A kibertámadás minden idők legnagyobb kriptorablása volt, 173 600 ethert és 25,5 millió USDC-t tulajdonítottak el, ezek együttes összege 625 millió dollárra rúgott.

Az amerikai pénzügyminisztérium csütörtökön szankciókkal sújtotta a Lazarus Groupot. A pénzügyminisztérium azt a konkrét „tárcát”, vagyis kriptopénzcímet szankcionálta, amelyet az Axie Infinity hackelésénél használtak a készpénzfelvételhez.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja