Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Csak úgy nem találkozhat Putyin és Zelenszkij

Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Czinder Tímea

2022. június 8. - 13:53

Miután a korábbi tárgyalások nem vezettek eredményre, és még egy tűzszünetet sem tudtak kötni, az ukrán elnök személyes találkozót sürget az orosz vezetővel, aki az egyetlen, aki megállíthatná a háborút.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője rendszeresen tart tájékoztatót a sajtó munkatársai számára, ahol nemrégiben elismételte, az orosz és ukrán elnökök találkozójának „produktívnak és jól előkészítettnek” kell lennie.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

„Az álláspontunk jól ismert. Minden legmagasabb szintű találkozónak eredményesnek és jól előkészítettnek kell lennie”

– mondta.

Peszkov a küszöbön álló élelmiszerválságról is beszélt, mondván, a nyugati szankciókat fel kell oldani, hogy az orosz gabonát a nemzetközi piacokra szállíthassák. Hozzátette, erről jelenleg nem folynak „érdemi megbeszélések”.

A Kreml szóvivője arról is beszámolt, hogy Oroszországnak nincs oka elmulasztani adósságainak törlesztését, mivel az országnak nehézséget okozna a kamatok kifizetése.

Az ország devizatartalékainak csaknem felét befagyasztó szankciókat tette felelőssé azért, amiért „Oroszországot mesterséges, ember által előidézett adósságtörlesztésbe taszították” – olvasható a The Guardian cikkében.

Zelenszkij ukrán elnök hetek óta jelzi, hogy szemtől szemben akar tárgyalni Putyinnal, mivel szerinte ő az a személy, aki leállíthatná a több mint három hónapja zajló háborút. Az orosz elnök egyelőre nem bólintott rá az eseményre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.