Clouds
21 Budapest
Dollár
344,43 Ft
Euró
369,39 Ft
Font
428,66 Ft
Bitcoin
25,796 $

A kormány részéről már áprilisban jöhetnének az uniós pénzek

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 25-én. MTI/Kovács Tamás
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország kormánya teljesítette az Európai Bizottság elvárásait, de rendre újabbakkal állnak elő, miközben továbbra sem küldik az uniós forrásokat.

Még mindig téma az uniós pénzek kiküldése, miután azok továbbra sem érkeztek meg. Annak ellenére sem, hogy Magyarországon határidőn belül teljesített egy közel 17 pontos követelési csomagot a Bizottság felé.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

A megállapodás és a teljesítés után a Bizottság újabb követelésekkel állt elő. Ennek kapcsán Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta, semmilyen jogi alapja nincs, amit a Bizottság tesz, miközben a biztosok részéről csúszás tapasztalható a visszajelzések területén.

A magyar kormány részéről már áprilisban érkezhetne a pénz, a Bizottság azonban továbbra is kivár, amiről úgy tartják, hogy nem jár el jogszerűen. Magyarország. Tehát továbbra is a Bizottságnál pattog a labda.