Nem értenek egyet a szakemberek abban, hogy be kellene-e engedni a stábokat a kórházakba

Fotó: Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. november 24. - 21:21

Míg László Imre a szakma szabályait betartó tudósítás mellett áll, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese szerint nem az a jó megoldás, ha a stábok bejutnak a kórházakba.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint nem enyhül a kórházakra nehezedő nyomás: szerdára virradóra 12.637 új fertőzöttet azonosítottak, ami rekordnak számít a járvány hazai történetében.

Újabb 176 beteg hunyt el, amivel a magyar halálozási ráta továbbra is az egyik legrosszabb a világon. Az egymillió főre eső áldozatok száma alapján hazánk a globális lista hatodik helyén áll, Európában pedig az ötödik – számolt be az atv.hu

Müller Cecília úgy véli, a járvány negyedik hulláma 1-2 múlva tetőzhet hazánkban. Az országos tisztifőorvos ismét az oltás felvételére sürgetett mindenkit. Úgy fogalmazott: 

„Akinél nagyon súlyosan zajlik a betegség, akár lélegeztetőgépre is kerül, ott tíz-tizennégyszeres, egyes nemzetközi adatok szerint, bizonyos krónikus betegségcsoportoknál tizenhétszeres is a kockázat.”

A Covid-osztályon való forgatásra az ATV már többször kért engedélyt, erre egyelőre kizárólag az állami televízió stábja kapott lehetőséget.

Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese az ATV Híradónak elmondta: úgy véli, nem az a jó megoldás, ha a stábok bejutnak a kórházakba és “ilyen képeket mutatnak”. 

A DK szakpolitikusa, a Szent Imre Kórház korábbi főigazgatója azonban ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg. László Imre úgy gondolja: az embereknek látniuk kell, mi zajlik a kórházak falain belül. 

“Én minden további nélkül a tisztességes, normális, a szakma szabályait betartó közvetítés, illetve tudósítás mellett vagyok” – közölte László.