Költségvetési csalás miatt nyomoznak egy katolikus középiskola ellen

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 28. - 12:11

Költségvetési csalás gyanúja miatt indítottak eljárást a NAV-nál a gyulai Göndöcs Benedek katolikus középiskolával szemben.

A Telex hírportál értesülései szerint az intézménnyel kapcsolatos gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt már évekkel ezelőtt megkezdték a nyomozást.

A lap hozzáteszi, az eljárás alkalmával már több jelenlegi vagy korábbi dolgozót meghallgattak tanúként, de gyanúsított még nincs. A Békés megyei nyomozó hatóság az alábbiakat közölte az ügy kapcsán:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Békés Megyei Osztálya folytat nyomozást a Göndöcs Benedek-középiskolát érintően költségvetési csalás gyanúja miatt egy 2019 májusában kelt feljelentés alapján. A nyomozás jelenleg felderítési szakban van ismeretlen tettes ellen, azaz gyanúsított felelősségre vonására nem került sor.”

További részletekről nem adtak tájékoztatást a nyomozás érdekeire és tisztaságára való tekintettel, mint ahogyan az iskola jelenlegi és korábbi vezetője sem kívánt nyilaktozni az esetről.