18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Ki akarta rabolni, ezért meggyilkolta idős szomszédját egy férfi

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021.április.12 - 17:44

Vádat emeltek azzal a 45 éves férfival szemben, aki megölte idős szomszédját azért, hogy felkutassa és megszerezze az otthonában rejtegetett készpénzt.

Az italozó életmódot folytató, munkahellyel nem rendelkező, anyagi gondokkal küzdő férfi megélhetését alkalmi munkákból és ismerősöktől kapott kölcsönökből igyekezett biztosítani – írta az ugyeszseg.hu.

2020. április 9-én ittasan elhatározta, hogy a 89 éves, egyedül élő szomszédnőjétől pénzt szerez. A kertek felől közelítette meg a házát, hogy a sértett n vegye észre, átmászott a kerítésen, majd a teraszon a neki háttal ülő idős nő mögé lépve őt többször fejen ütötte a magával vitt 45 cm hosszú seprűnyéllel.

Az idős sértett a bántalmazás következtében fején csak könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban a támadás során elszenvedett súlyos pszichés terhelés miatt meghalt: halálát heveny szívmegállás okozta.

A férfi a vérző sértett fejét egy konyharuhával letakarta, ezután pénz után kezdett kutatni a házban. Amikor megtalálta a sértett pénztárcáját, abból 12.000 forintot elvett, és elhagyta az ingatlant. Később a fegyverként használt botot elégette.

Néhány óra múlva visszament, és tovább kutatott pénz után, míg az egyik szekrényben egy nejlonzacskóban 1.320.000 forintot talált. Másnap a zsákmányolt pénzből egy balassagyarmati boltban közel 40.000 forint értékben vásárolt édességet, élelmiszert, whiskyt és sört, emellett mintegy 46.000 forintot adományozott egy egyházközösségnek, valamint szomszédjának is felajánlott 200.000 forintot, aki ezt nem fogadta el.

A Nógrád Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, melyben fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a Törvényszék a férfival szemben vagyonelkobzást alkalmazzon, és fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett közel 6.400.000 forint bűnügyi költséget is.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról az ügyészség 15 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.