Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

Rengeteg épület égett karácsony első napján

Fotó: Fotó, illusztráció: Tűzoltók dolgoznak egy családi házban keletkezett tűz oltásán a XVIII. kerületi Áchim András utcában 2021. december 18-án. A lángok egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetét, valamint a házzal egybeépített melléképület tetejét érintették. A tűzben egy ember megsérült; a forróság következtében egy gázpalack is felrobbant az épületben. Az MTI információja szerint a tüzet a ház egyik lakója okozta. A helyi rendőrkapitányság közveszélyokozás miatt indított eljárást. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Takács Petra

2021. december 26. - 12:19

Több mint 120 helyszínre riasztották a tűzoltókat, akik a közúti balesetek mellett tűzet is oltották, és elég nagy számban.

Karácsony első napján 123 helyszínen dolgoztak a tűzoltók, a közúti balesetek mellett lakástüzeket, kigyulladt melléképületeket, égő kazánházakat oltottak, összesen 27 épület égett – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap az MTI-vel

A közlemény szerint szombaton összesen 155 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ebből 123 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Ezek közül 36 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 87 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

Szombat reggel egy nógrádmegyeri kétszáznegyven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete égett mintegy nyolcvan négyzetméteren. Szintén délelőtt Dombegyházán egy negyven négyzetméterese melléképület gyulladt ki, ahol a tűzben két gázpalack is felhasadt, egy harmadik, égő palackot pedig a tűzoltók hoztak ki az épületből. Szárligeten egy családi ház kazánházának és fürdőszobájának mennyezete égett.

Az angyalföldi rendőrök ébresztették fel a betörőt, aki akció közben feküdt le aludni

Budapest II. kerületében egy társasházi lakás teraszán egy gázzal működő grill okozott tüzet, délután melléképületek égtek Szegeden, Tamásiban, Mezőtúron és Nagykanizsán is – közölte az OKF.

Este egy egri társasház ötödik emeleti lakásában keletkezett tűz, itt a tűzoltóknak hatvanöt embert kellett kikísérniük az épületből, de a lángok eloltása után mindenki hazamehetett. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel.

Forrás: MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.