Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Kalandvágyó mókus miatt kellett bezárni egy cukrászdát

Fotó: Unsplash/Shane Young
not image

Borbély Fanni

2022. október 1. - 14:58

Az apró állat fenekestül felforgatta a skóciai Perthshire-ben található, nagyüzemi süteményekre szakosodott cég egyik üzletét: szombaton fedezték fel a mókust, ám csak kedden sikerült kitessékelni az üzletből.

Egészen meghökkentő történetről számolt be a Sky News: történt ugyanis, hogy a skóciai Perthshire-ben található egyik Greggs üzletet be kellett zárni, miután egy túlzottan kalandvágyó mókus beszökött, és előszeretettel mászkált a cukrászati termékek között, a dolgozók legnagyobb bánatára.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Az állatot még szombaton fedezték fel az üzletben, s csak kedd este sikerült kitessékelni, amikor a mókus úgy határozott, beszalad a közeli Faskally erdőbe. A Greggs egy tweetben számolt be a kissé röhejes esetről, s kellő öniróniával azt írták, “egy kezdő kolléga” volt a rágcsáló, aki kicsit átrendezte a kirakatot.

A több száz kedvelést kapott tweet után a Greggs ismét tweetelt:

“Néhányan talán észrevették, hogy a héten volt egy új kezdő kollégánk az üzletben. A barátságos helyiek pedig felajánlották segítségüket, hogy előcsalogassuk a mókust.”

Fotón az elkövető

A tweetben azzal is viccelődtek, hogy mégis ki akarna elhagyni egy olyan üzletet, mely rogyásig van cukrászati termékekkel, ezt pedig ők is megértik, éppen ezért tiszteletbeli munkatárssá avatták a mókust a Greggsnél.

Noha a rágcsáló azonnal belopta magát a helyiek szívébe, természetesen szükség volt egy komoly takarításra és fertőtlenítésre is a kalandvágyó mókus távozását követően. A cég azonban annyira lazán kezelte a helyzetet, hogy még egy névtáblát is készítettek, kifejezetten a mókus számára – az azonban nem derült ki, hogy ilyen rövid munkavégzés után vajon jogosult-e végkielégítésre a rágcsáló.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.