Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

Ismét összecsapások voltak Ciszjordániában, több tucat palesztin megsérült

Fotó: EPA/Abed Al Hashlamoun
not image

Nagy Noel

2021. november 13. - 06:20

Legalább 46 palesztin sérült meg, miután összecsaptak az izraeli fegyveres erőkkel a Ciszjordániában található Ramhalla városában.

A WAFA hírügynökség beszámolója alapján a Sputnik News arról írt, hogy a 46 sérült közül 26-an a könnygáz belélegzése miatt szorultak ápolásra, 14-en gumilövedék miatt szenvedtek sérülést, míg hatan esés miatt.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A legtöbben könnyű sérülést szenvedtek, amit a helyszínen el lehetett látni, mindössze egy embert szállítottak csak kórházba. A feszültség ennek ellenére nem enyhült, a palesztinok kitartóan küzdenek az államiságukért.

Izrael és Palesztina között a kapcsolat már évtizedekkel ezelőtt megromlott, ami több háború formájában is megnyilvánult, legutoljára tavasszal a kelet-jeruzsálemi Sheikh Jarrah városrész miatt kialakult feszültség következtében.

A Hámász több ezer rakétát lőtt Izrael lakott területei felé, a Vaskupola védelmi rendszer mentette meg egyedül az izraeli városokat a komoly pusztítástól. Az izraeli hadsereg természetesen könyörtelenül válaszolt, sokszor civil célpontokra támadtak rá.

Az összesen 11 napig tartó háborút végül Egyiptom mediálásával sikerült megoldani, egyelőre tűzszünettel. A háborúban közel 300 palesztin vesztette életét, elsősorban civilek, valamint több ezren megsérültek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.