Dollár
381,81 Ft
Euró
394,65 Ft
Font
466,60 Ft
Bitcoin
24,414 $

16 éves fiú halt meg egy izraeli telepbővítés elleni tüntetésen, 5-en megsebesültek

Heti rendszerességgel zajlanak a demonstrációk Ciszjordánia több részén, ugyanis a palesztinok szerint a telepek építése akadályozza egy jövőbeni független állam létrejöttét.

Ismert újságíró lett az áldozata a palesztin-izraeli konfliktusnak Ciszjordániában

Sirín Abu Aklát Dzseninben lőtték meg, a nőt azonnal kórházba szállították, ahol azonban nem tudták megmenteni az életét.

Ismét összecsapások voltak Ciszjordániában, több tucat palesztin megsérült

Legalább 46 palesztin sérült meg, miután összecsaptak az izraeli fegyveres erőkkel a Ciszjordániában található Ramhalla városában.

Hiába az USA tiltakozása, háromezer újabb telepeslakást építenek Ciszjordániában

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter figyelmeztette Beni Ganz izraeli védelmi minisztert, hogy a tervek jóváhagyása éles amerikai választ fog kiváltani.

Videó az izraeli-palesztin ellentétről: telepesek gyújtogatnak és rongálnak

Videókon vallási ruhába öltözött izraeliek gyújtogatnak Burin közelében, miközben a parlamenti képviselők egyre nagyobb aggodalmukat fejezték ki a Ciszjordánia-szerte megnövekedett erőszakos incidensek miatt.

További Hírek

Több mint 40 palesztin megsérült az izraeli katonákkal való összecsapásokban Ciszjordániában

Több mint 40 palesztin megsérült pénteken az izraeli katonákkal való összecsapásokban Ciszjordániában – közölte a Palesztin Vörös Félhold.

Öt palesztint meggyilkoltak, kettőt pedig letartóztattak az izraeli erők Ciszjordániában

Öt palesztint megöltek és kettőt letartóztattak szombat este a Hamász ellen Ciszjordániában napok óta tartó hadművelet részeként – közölték az izraeli védelmi erők.

Palesztinok ülősztrájkot tartanak a Vöröskereszt irodái előtt a foglyok védelmét követelve

Palesztinok ülősztrájkokat tartottak a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) különböző irodái előtt a foglyok védelmét követelve, miközben a Gilboa börtönszökés óta kínzásaikról érkeztek jelentések.

ENSZ-szakértő: az izraeli telepek háborús bűntettnek tekinthetők

Michael Lynk, az elfoglalt palesztin területek speciális ENSZ-rapportőre szerint a Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben lévő izraeli telepek háborús bűntettnek tekinthetők.

Nem fektet olyan cégekbe a neves nyugdíjalap, amiknek közük van az izraeli telepesekhez

Norvégia legnagyobb nyugdíjalapja, a remek befektetéseiről elhíresült KLP kijelentette, hogy nem fog többé befektetni abba a 16 cégbe, köztük az Alstomba és a Motorolába, amelyek összefüggésbe hozhatók a ciszjordániai izraeli telepesekkel.

Az Amnesty szerint Izrael "kirívóan megszegte" a palesztinok oltására vonatkozó kötelezettségeit

A jogvédő csoport szerint a palesztinok beoltásának megtagadása az Izrael által elfoglalt Ciszjordániában és Gázában, egyenesen az "intézményesített diszkrimináció" jele.

Fiatal palesztin gyermekeket tartóztattak le izraeli katonák Ciszjordániában

Bejárták az internetet azok a felvételek, melyeken látszik, ahogyan öt – főként 8 és 13 közötti – gyermeket tartóztatnak le izraeli katonák, akik az elfoglalt Ciszjordániában található Masafer Yatta falu mellett játszottak épp.

Palesztinoknak szánt segélyeket romboltak szét izraeli telepesek

Írország sátrakat, napelemeket és mobil óvóhelyeket küldött Ciszjordániába, amelyeket azonban az izraeli katonák a telepesekkel együtt porig romboltak.

Az oltások aránya rávilágít az izraeliek és a palesztinok közötti különbségre

Két fiatal férfi dolgozik egy hentesüzletben, ugyanabban a városban élnek, azonban egyikük szerencsésebb: ő jogosult az oltásra, a másik férfi nem. Mindketten Kafr'Aqab palesztin lakói, mely egy olyan apró terület ami az izraeli törvények szerint Jeruzsálem nagyobbik részéhez tartozik, a nemzetközi jog szerint azonban egy jogtalanul elcsatolt terület, bár egy hatalmas betonfal választja el Jeruzsálemtől.