Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

Az iszlamisták már pokolgépekkel próbálnak minél több emberrel végezni Ciszjordániban

Ciszjordániban már pokolgépek telepítésével próbálnak minél több embert megölni az iszlamisták.

Fotó: Füst gomolyog Deir-Saraf fölött 2023. november 2-án, miután zsidó telepesek megtámadták a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő falut és palesztin üzleteket és járműveket gyújtottak fel. Palesztin források szerint Ciszjordániában október 7-30. között az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet közötti fegyveres konfliktussal párhuzamosan izraeli telepesek által végrehajtott támadások következtében több mint 120 palesztin ember életét vesztette, több mint 2000 pedig megsebesült.
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Hamász irányításával iszlamista szervezetek robbanószerkezeteket telepítenek az utakra Ciszjordániában – jelentették az izraeli biztonságiak kedd reggel. A Jediót Ahronót című újság hírportáljának, a ynetnek nyilatkozó biztonsági forrás szerint a Hamász vezette terrorszervezetek robbanószerkezeteket helyeznek el az utak és a polgári infrastruktúra alá Ciszjordánia palesztin városaiban.

„Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy feltárjuk és hatástalanítsuk a haderőinket és cselekvési szabadságunkat veszélyeztető szerkezeteket. Emellett a polgári infrastruktúra használatáról van szó, amely szó szerint minden nap több ezer embert, köztük gyermekeket veszélyeztet” – hangsúlyozta a biztonsági szakember. Soron kívül Szén-monoxid mérgezés áldozata lett egy idős nő Kecskeméten

„Ahol felmerül a pokolgép gyanúja, – a dzseníni menekülttáborban, Núr as-Sámszban vagy más helyeken, – ott a központi parancsnokság alatt álló mérnöki erők gondoskodnak a hatástalanításáról” – tette hozzá.

Palesztin jelentések szerint az izraeli hadsereg razziáján hétfő este Rámalláh közelében letartóztatták az Iszlám Dzsihád egyik magas rangú vezetőjét, Dzsuma Abdullah al-Taijját. Taijja korábban azért ült izraeli börtönben, mert terrorista sejtet hozott létre Rámalláh térségében, amely több tucat fegyveres támadást hajtott végre izraeliek ellen.

Az izraeli hadsereg kora reggel rajtaütést hajtott végre a terrorista infrastruktúra felszámolására Núr as-Sámsz menekülttáborban és Tulkarem körzetében. A katonai szóvivők jelentése szerint a hadművelet során tűzharc tört ki, melyben drónnal légi támadást hajtottak végre a terroristák ellen, s legkevesebb egy palesztin fegyveres életét vesztette. Összecsapás alakult ki a Hebron melletti Szair faluban is, ahol a katonák megöltek egy palesztint, aki rájuk lőtt.

(MTI)