Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Mióta itt jártál:

Példa nélküli helyzet alakulhat ki az iPhone 14 gyártásával kapcsolatban

Fotó: Unsplash/Alex Kalinin

Szabó Kata

2022. augusztus 5. - 17:22

A jól ismert és megbízható elemző, Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 14 lesz az első olyan készülék, amelyet a bevezetés pillanatában Kínán kívül is gyártanak majd.

Az információt azután osztotta meg, hogy az elemző hozzáférhetett egy sor ellátási lánc jelentéshez a cupertinói cégtől. “A legfrissebb kutatásaim szerint a Foxconn indiai gyára 2022 második felében kezdi meg az új, 6,1 hüvelykes iPhone 14 leszállítását, Kínával szinte egy időben, ami példa nélküli az iPhone-ok történetében”, – írta.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: hihetetlen bejelentések, Kulcsár Edina, Rubint Réka, Csobot Adél is elindul

Kuo szerint mindez jelentős előrelépés India számára, mivel az országban mindig is néhány hónappal később kezdődött meg az összeszerelés és a gyártás, mint ahogy arra Kínában sor került.

A változtatás egy újabb jele lehet annak, hogy az Apple csökkenteni szeretné Kínával szembeni kitettségét, ám az egyelőre még kérdéses, hogy mindennek lehet-e bármi köze a Kína, Tajvan és az Egyesült Államok közötti tapintható feszültségnek.

Fontos megemlíteni, hogy India gyártási és szállítási képességei még mindig jelentős lemaradásban vannak a kínaiak által összeszerelt termékekhez képest, így ez a változás jelentős mérföldkő lehet a vállalat életében, amely egyszerre igyekszik csökkenteni az ellátásra gyakorolt geopolitikai hatásokat, és kiaknázni az indiai piacban rejlő fejlődési lehetőségeket.

Az iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleket továbbra is Kínában gyártják majd, mindez csak akkor változhat, ha Indiában megnyitja kapuit a Foxconn második gyára is.

Az indiai nyitásban természetesen nagy szerepet játszik a helyi kormány által biztosított hatalmas adókedvezmény is, ráadásul az ország még egy új repülőteret is épített, amely kevesebb mint 30 percre van a Foxconn gyárától.