18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Saját családtagjai gyilkoltak meg egy indiai lányt, amiért farmert viselt

Fotó: Unsplash/Claudette Bleijenberg
not image

Borbély Fanni

2021. július 29. - 18:02

A közelmúltban Indiában címlapokra kerültek a családtagok által brutálisan bántalmazott lányokról és fiatal nőkről szóló beszámolók. Az esetek arra is rávilágítottak, hogy a lányok és nők mennyire nincsenek biztonságban saját otthonukban.

A múlt héten a 17 éves Neha Paswant állítólag azért verték halálra távolabbi családtagjai Uttar Prades északi államban, mert nem tetszett nekik, hogy farmert visel. Édesanyja, Shakuntala Devi Paswan a BBC Hindinek elmondta, hogy a tinédzsert a nagyapja és a nagybátyjai botokkal megverték, miután az állam egyik legkevésbé fejlett régiójában, a Deoria körzetben lévő Savreji Kharg faluban lévő otthonukban a ruhája miatt veszekedtek.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

“Egynapos vallási böjtöt tartott. Este egy farmert és egy felsőt vett fel, és elvégezte a rituálét. Amikor a nagyszülei kifogásolták az öltözködését, Neha azzal vágott vissza, hogy a farmer azért van, hogy viseljék, és ő azt fogja viselni. A vita eszkalálódott, ami az erőszakhoz vezetett”

– mondta az édesanya.

Shakuntala Devi elmondta, hogy miközben a lánya eszméletlenül feküdt, az apósa hívott egy riksát, és azt mondta, hogy kórházba viszik.

“Nem engedték, hogy elkísérjem őket, ezért riasztottam a rokonaimat, akik elmentek a kerületi kórházba, hogy megkeressék, de nem találták”

– mondta az édesanya.

Shakuntala Devi elmondása szerint másnap reggel hallották, hogy egy lány holtteste lógott a térségen átfolyó Gandak folyó felett átívelő hídról. Amikor elmentek a helyszínre kiderült, hogy Neháé volt. A rendőrség gyilkosság és a bizonyítékok megsemmisítése miatt indított eljárást 10 ember ellen, köztük Neha nagyszülei, nagybátyjai, nagynénjei, unokatestvérei és a sofőr ellen. A vádlottak még nem tettek nyilvános nyilatkozatot.

Indiában a lányokat és nőket komoly veszélyek fenyegetik – a magzatelhajtás veszélyétől kezdve a fiúk előnyben részesítése miatt még születésük előtt, a diszkriminációig és az elhanyagolásig. A családon belüli erőszak burjánzik, és naponta átlagosan 20 nőt ölnek meg, mert nem hoztak elegendő hozományt.