Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Hiába újult meg a Blaha, továbbra is rémes a környék közbiztonsága

A helyiek félnek a kábítószeres bandáktól.

Budapest, 2021. augusztus 7. A Vietnámi Bistro elnevezésû vendéglátóhely bejárata a fõváros VIII. kerületében, a Stáhly és Somogyi Béla utcák találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Szétdobált tűk, lépcsőházakban randalírozó drogosok, éjjel köztéri kocsmává alakuló Blaha. Józsefváros közbiztonsága továbbra is aggasztó, tartós és megnyugtató megoldás viszont egyelőre nincs.

Habár az előző évtizedet nézve javultak a bűnözési statisztikák a VIII. kerületben, egyes bűncselekmények pedig kifejezetten visszaszorultak, bizonyos területeken most is sok a probléma. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Vitályos Fanny, a józsefvárosi Fidesz alelnöke szerint a Somogyi Béla utca a „gócpont”. Úgy véli, hogy további térfigyelők kellenek és a rendfenntartók közterületi jelenlétének növelése is szükséges – írja a Magyar Nemzet.

„Egyes utcákban sajnos napi szinten fordul elő randalírozás, kapuk berúgása, csoportos betörés a társasházakba, ott prostituáltak végzik a tevékenységüket, drogosok lövik be magukat vagy a lakásokba próbálnak behatolni a lakók szerint” – fogalmazott.

Vitáyos szerint a helyzet tarthatatlan, éppen ezért komplex intézkedési tervet sürget. A Somogyi utcában egy általános iskola is működik, a gyerekek pedig tartanak a gyanús alakoktól. Emellett a környező utcákban is jelen van a bűnözés, így a rendőröket is gyakran ki kell hívni.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.