Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Henry nem rajong a VAR-ért, az okát is elmondta

TÉMÁK:
#kritika
MTI/EPA/STEPHANIE LECOCQ
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A franciák világ- és Európa-bajnok legendája nem rejti véka alá a véleményét, ha a VAR-ról van szó. Ugyanakkor bőven van igazság abban, amit Thierry Henry mondott.

Alapvetően Henry nem a technológia ellen van, és elismeri, hogy vannak olyan félig automatizált megoldások, amelyek már megfelelően működnek. Azonban kiemelt a VAR kapcsán egy olyan problémát, mely továbbra is megoldásra vár.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

A visszavonult francia labdarúgót az zavarja leginkább a jelenleg alkalmazott rendszerben, hogy nem eléggé gyors. Úgy véli, hogy túl sokáig tart a döntés meghozatala, ami tönkreteszi a gólörömöt, és mindazt, ami miatt a játékos és szurkoló is együttesen szorít.

“A labdarúgásban még mindig le vagyunk maradva, nagyon sokat kell még tanulnunk” – mondta a londoni Leaders Week Sport Business konferencián. “Amit az amerikai futballban, a rögbiben, a krikettben, vagy a teniszben látok, az azonnali” – tette hozzá.

„A VAR-ral kapcsolatban az bosszant, hogy egyszerűen nem elég gyors. A másik dolog, hogy a gólodnál nem tudhatod, hogy ünnepelhetsz-e, vagy sem. Ez megöli a játék örömét” – idézte Henry szavait a Marca.

Az UEFA által a Bajnokok Ligájában idén bevezetett félautomata lesérzékelő rendszerre viszont azt mondta, hogy segíthet a játék lendületén. Úgy véli, hogy amíg gyorsan és hatékonyan működik, addig nincs vele gond.