Hatalmas húzásra készülhet a Barcelona: a világ egyik legjobb kapusa érkezik?

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.május.12 - 16:35

A legfrissebb hírek szerint a Barcelona szemet vetett a világ egyik legjobb kapusára, aki szabadon igazolhatóvá vált, mivel nem hosszabbított a klubjával.

Noha Gianluigi Buffon már 43 esztendős, még mindig a világ egyik legjobb kapusa, amit nem sokan mondhatnak el magukról. Független attól, hogy túl van karrierje csúcsán, továbbra is egy igen biztos pont lehet csapata számára.

Nem sokkal azután, hogy kiderült, az olasz legenda nem hosszabbít a Juventusszal, ahová 2019-ben tért vissza egy rövid kitérőt (PSG) követően, érdekes hírek röppentek fel, miszerint Spanyolországba teheti át a székhelyét.

Soha ezelőtt nem játszott a La Ligában Buffon, ami egy érdekes következő állomás lenne számára. Kérdés, hogy mennyi játékidőt kapna, mivel a Foot Mercato szerint a Barcelona vetette ki rá a hálóját, ahol Marc-Andre ter Stegen véd.

A lap úgy tudja, hogy a Barcelona már fel is vette a kapcsolatot Buffonnal, hogy a nyáron Katalóniába csábítsa. Június végén jár le az olasz szerződése, és a hírek szerint az első megkeresés a Barcelonától futott be.

A katalán csapat Marc-Andre ter Stegen beugrójának akarják megszerezni, akit még az anyagi gondokkal is küszködő Barcelona is megengedhetné magának, mivel ingyen igazolható. Noha a csapatnak két nagy kapusreménysége is van Iñaki Peña és Arnau Tenas személyében, Buffon jó alapokat adhatna a fiataloknak, és nyomás alá helyezhetné az első számú hálóőrt, majd Spanyolországból vonulhatna vissza.