Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Hat csepeli és soroksári iskola maradhat igazgató nélkül

Fotó: Twenty20
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Belügyminisztérium indoklás nélkül utasította el az igazgatói pályázatokat, így kérdéses, hogy mi lesz az érintett hat csepeli és soroksári iskolával szeptembertől.

A Népszava számolt be arról, hogy volt olyan iskola, ahol mindössze egyetlen pályázatot nyújtottak be, éppen ezért mind a tantestületet, mind a diákokat, mind pedig a szülőket meglepetésként érte a Belügyminisztérium indoklás nélküli elutasítása.

A csepeli Széchenyi István Általános Iskolában és a soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskolában már tavaly sem volt igazgató, ezért az igazgató-helyettesek látták el a vezetői feladatokat.

A Széchenyiben tavaly mintegy 600 szülő, gyermek és tanár írt alá egy petíciót, melyben arra kérték az akkor még illetékes EMMI-t, hogy nevezze ki az addigi igazgatót, Varga Veronikát, ám a minisztérium akkor azt mondta a Népszavának, hogy “több pályázó közül jobb igazgatót lehet választani”.

A tavalyi indoklás azonban idén sem állja meg a helyét, mivel Varga ismételten egyedüliként pályázott az igazgatói posztra, ennek ellenére idén sem kapott kinevezést.

A Népszava rámutatott, korábban még soha nem volt példa arra, hogy egy tankerületen belül ennyi iskola marad kinevezett vezető nélkül: Tóth János tankerületi igazgató úgy látja, bizonyos esetekben akár egyéves szerződéssel is kinevezhetnek igazgatókat, annak ellenére is, hogy pályázatukat elutasították, máshol helyettesítést rendelnek majd el. A Pedagógusok Szakszervezete pedig magyarázatot kér a minisztériumtól a kialakult helyzet kapcsán.