Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Fél év alatt három luxusingatlan tűnt el az eladósorból, köztük Lagzi Lajcsi kastélya

Vélhetően új gazdára találtak, vagy pedig bérbe adták őket, így az eladó luxusingatlanok toplistája is megváltozott.

Fotó: Unsplash
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ötből három luxusingatlan eltűnt az eladósorból az elmúlt fél évben. Az áprilisban még 6 milliárd forinttal listavezető Tildy palota, Galambos Lajos 4,9 milliárdos mocsai kastélya és a 3,7 milliárdért kínált acsai kastély hirdetését is levették már, vagyis vélhetően új gazdára találtak, vagy pedig bérbe adták őket. Mindez az ingatlan.com által a Világgazdaság számára összeállított friss toplistából derült ki.

Így a jelenlegi legdrágább eladó luxusingatlan egy nagykövetségnek is alkalmas épületként hirdetett orbánhegyi luxusvilla, amelyhez 11 millió euróért (mintegy 4,23 milliárd forint) juthat hozzá a leendő vevő. Tulajdonságait tekintve érdemes megjegyezni, hogy az ezer négyzetméteres telken álló 700 négyzetméteres, több mint 30 helyiségből, összesen 11 szobából álló, vendéglakást is magában foglaló ingatlant ún. ultra luxus minőségben kivitelezték, kertjében bio- és kristályvízzel feltöltött látványmedencét is kialakítottak. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A második helyre egy 3,9 milliárd forintért kínált V. kerületi négyemeletes, több mint kétezer négyzetméter összterületű műemlék épület került. A portál szerint az egykori lakóházat elsősorban kereskedelmi tevékenységre alkalmasként hirdetik, de magánklinikának, cégközpontnak is ideális lehet, illetve tovább bővíthető lakások vagy hotel kialakítására is.

A listán a harmadik helyet foglalja el az a nyolcszobás Szépvölgyi úti villa, ami természetvédelmi terület mellé épült, és már áprilisban is az élboly impozáns szereplője volt. Leendő lakóit okostechnológia és megújuló energia várja, amelyért cserébe továbbra is 3,3 milliárd forintot kérnek.

A sorban negyedikként egy borospincével, belső üveglifttel felszerelt és okosotthon-vezérléssel ellátott Széchenyi-hegyi luxusvilla következik, amely épp csak leszorult a dobogóról 2,9 milliárd forintos irányárával. A hatszobás, örökpanorámás XII. kerületi ingatlan 2023-ban épült, ennek megfelelően a legmodernebb épületüzemeltetési technikával szerelték fel.

Ezután következik egy Jégverem utcai luxuslakás, ami a korábbi listán az élbolyban szerepelt, időközben azonban lejjebb vitték az árát. Tavasszal még 3 milliárd forintért, most 2,8 milliárd forintért keresnek vevőt a budai Vár aljában található, 14 szobás műemlék házra.