Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

A Hamász terrorista célokra üzemanyagot tárol az egyik kórházban

A hangfelvétel szerint a kórház alatt több mint félmillió liter üzemanyag van.

Fotó: Izraeli katonák páncélozott szállítójárművel Dél-Izraelben, a Gázai övezet határának térségében 2023. november 2-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderő pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 8800 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Az izraeli hadsereg jelentős erőkkel továbbra is támadja a Gázai övezetben a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyvereseit és infrastruktúráját – közölte pénteken Daniel Hagari katonai szóvivő

A hadsereg a Sin Bet belbiztonsági szolgálat támogatásával, egy célzott légicsapással megölte Musztafa Delolt, a Hamász egyik zászlóaljának parancsnokát. Ezenkívül megöltek több iszlamista fegyverest az övezet északi részén, Bét Hanun környékén, és jelentős mennyiségű fegyvert és hírszerzési anyagot lefoglaltak. A haditengerészet a szárazföldi erők irányításával olyan épületeket lőtt, amelyekből páncéltörő rakétákkal támadták az izraeli erőket. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Péntek reggel közzé tették négy olyan izraeli katona nevét, aki csütörtökön harcban esett el az övezet északi részén. Hárman közülük tartalékosok voltak. A gázai szárazföldi hadművelet kezdete óta huszonhárom izraeli katona vesztette életét az övezetben.

Egy lehallgatott és rögzített hangfelvétel

A hadsereg nyilvánosságra hozott egy lehallgatott és rögzített hangfelvételt, amelyen egy gázai egészségügyi tisztségviselő elismeri, hogy a Hamász terrorista célokra üzemanyagot tárol a Sifa Kórházban. A beszélgetésből kiderül, hogy a Hamász rendelkezik az övezetben fellelhető minden üzemanyag felett. A hangfelvétel szerint a kórház alatt több mint félmillió liter üzemanyag van.

„Bármilyen újabb üzemanyag-szállítmány, amely bejut a Gázai övezetbe, a Hamász birtokába kerül, és azt saját céljaira használja”- jelentette ki ezzel kapcsolatban Daniel Hagari.

A libanoni határnál, a Dov-hegy térségében egy aktív állományú katona közepesen, egy tartalékos pedig könnyebben megsebesült egy dróntámadásban. Csütörtök este izraeli egységek felszámolták a Hezbollah libanoni síita szervezet egyik terroristacsoportját, és megrongálták a szervezet infrastruktúráját Izrael elleni támadásuk megtorlásául – mondta a szóvivő.

A ciszjordániai palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint az izraeli hadsereg csütörtök éjjeli razziák során megölt hat palesztint a megszállt területen. Hárman Dzsenínben, ketten a Hebron melletti al-Fauvar menekülttáborban, egyikük pedig Kalandiában vesztette életét összecsapásokban.

A minisztérium közölte, hogy belehalt sérülésébe egy palesztin fegyveres, aki előző nap Náblusz térségében sebesült meg izraeli katonákkal kitört összecsapásban. Ezzel száznegyvenre nőtt azoknak a palesztinoknak a száma, akik az Izrael és a Hamász közötti háború október 7-i kezdete óta Ciszjordániában vesztették életüket az izraeli biztonságiakkal vívott harcokban.

(MTI)

A gázai konfliktus kezdete óta Irán 127 kivégzést hajtott végre

Emberi jogi csoportok szerint Iránnak "jól jött" a véres konfliktus Izrael és a Hamász között, ugyanis míg mindenki a háborúra figyelt, Irán kivégzett 127 embert.