Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Hamarosan útlevélmentes lesz a világ egyik legmodernebb repülőtere

Ráadásul a változtatás már 2024-től életbe lép.

Fotó: Unsplash/shawnanggg
Technológia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CNN jelentése szerint a helyi tisztviselők jelentették be, hogy 2024-től a szingapúri Changi repülőtéren automatizált belépési vámkezelést vezetnek be, mely lehetővé teszi, hogy az utasok útlevél nélkül, kizárólag biometrikus adatok felhasználásával hagyják el a városállamot.

Josephine Teo kommunikációs miniszter a parlament hétfői ülésén jelentette be: Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

„Szingapúr lesz az egyik első ország a világon, mely bevezeti az automatizált, útlevél nélküli beutazási vámkezelést.”

Érdekesség, hogy a biometrikus technológiát, valamint az arcfelismerő szoftvert a Changi repülőtéren már most is használják az ellenőrzőpontok automatizált sávjainál.

Teo közlése szerint a közelgő változások „csökkenteni fogják annak szükségességét, hogy az utasoknak többször be kelljen mutatniuk úti okmányaikat az érintkezési pontokon, és lehetővé teszik a zökkenőmentesebb és kényelmesebb feldolgozást”.

A biometriát egy „egységes hitelesítési jelvény” létrehozására használják majd, melyet a különböző automatizált érintkezési pontokon – a csomagok leadásától a belépési ellenőrzésen át a beszállásig – alkalmaznak majd, így nem lesz szükség olyan fizikai úti okmányokra, mint például a beszállókártyák és az útlevelek.

Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Rövidesen növelik a pedagógusok bérét, ami később lényegesen nagyobb lehet, függően az EU forrásaitól.