Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Pusztító és halálos tornádó csapott le Kínára

Ugyan Kínában nem túl gyakoriak a tornádók, most lecsapott egy, ami több ember életébe került.

Fotó: Unsplash/Lucy Chian
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Öt ember meghalt, négyen pedig súlyosan megsérültek, miután kedden tornádó csapott le két településre a kelet-kínai Csiangszu tartományban – közölte szerdán az állami média helyi hatóságokra hivatkozva.

A baleset délután öt óra körül történt Szucsien város Dahszing és Nancaj településén, ahol az első vizsgálatok szerint 5512 ember érintett, 1646 háztartás lakóházai rongálódtak meg, és 137 lakóház omlott össze. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A város vészhelyzet-kezelési osztályának közlése szerint összesen 41,8 hektárnyi termény károsodott, 405 embert ideiglenesen pedig biztonságos helyre költöztettek át. A keddi tornádó rövid ideig tartott, de a közösségi médiában közzétett képek felborult autókat, leszakadt villanyvezetékeket és repülő törmelékeket mutattak.

A hetek óta tartó pusztító és halálos időjárás legutóbbi incidense okán a kínai meteorológusok a Sárga-tenger melletti több régióban is fokozták a figyelmeztetéseket a heves esőzések és az erős szél miatt.

A Haikui tájfun által okozott kíméletlen viharok nyomán az elmúlt időszakban heves zivatarok sújtották Kína délkeleti részét, tömeges evakuálásokat, földcsuszamlásokat és haláleseteket okozva.

(MTI)