Úgy tűnik, Haaland és Mbappé elsétálnak egymás mellett

Fotó: Flickr/Tribuna
not image

Borbély Fanni

2021.június.10 - 21:30

A Borussia 200 millióra taksálja a norvégot, a PSG visszautasít minden tárgyalást a franciáért, a madridiak pedig abban bíznak, hogy a nyáron képesek lesznek megpuhítani Al Khelaifit.

A Real Madrid két fő célja az átigazolási piacon ezen a héten sokkal problémásabbá vált, mivel a kezdetektől fogva két nagyon összetett kiegészítés volt érvényben, és mindkettő jelentős kiadást igényel egy olyan időszakban, amikor minden nagy klub pénzügyi stresszhelyzetben van.

A madridiak terve az, hogy Mbappéra és Haalandra mennek rá, ebben a sorrendben, előbbiért idén nyáron, utóbbiért pedig jövő nyáron, a körülmények azonban a közelmúlt eseményei után kicsit inkább ellenük játszanak.

A tét egyértelmű: Kylian Mbappénak idén nyáron kell Madridba érkeznie. A játékos már most tudja, hogy a madridiak nagy tétben fogadnak, ha a PSG nyitott a tárgyalásokra, és hogy a jövő nyári piacon jól jönne a lehetőség, hiszen Mbappénak 2022-ben lejár a szerződése, és eddig nem volt hajlandó hosszabbítani.

Ez ugyanaz a taktika, mint amit már Courtois és Hazard elhozásakor is alkalmaztak a Chelsea-től: megvárták, hogy egy év múlva szabadok legyenek, így a tulajdonos klub kénytelen volt átigazolni őket, hogy ne engedjék el őket ingyen.

A problémát a PSG elnökének, Nasser Al Khelaifinak a L’Équipe-nek adott nyilatkozatai jelentik:

“Világos leszek. Kylian Mbappé Párizsban marad, soha nem fogjuk eladni őt, és soha nem fog ingyen távozni. Soha nem adok ki részleteket a médiának a tárgyalásokról (a hosszabbításáról). Csak annyit mondhatok, hogy haladnak. Remélem, hogy megtaláljuk a közös hangot. Ő napjaink egyik legjobb játékosa és fantasztikus srác. Biztos vagyok benne, hogy a következő években megnyeri az Aranylabdát.”

A PSG részéről ez egy teljes értékű fenyegetés Mbappéval szemben, bár nem túlzottan tartós: a párizsi klub ugyanúgy elutasíthatja az átigazolását a nyáron, ahogyan azt nemrég Rabiot-val tette, de ha nem írja alá a szerződéshosszabbítást, 2022 júniusában ingyen távozhat.

Eközben Haaland és ügynöke, Mino Raiola megállapodott a Borussiával, ami megkönnyítené a 2022-es távozását, s bár nincs egyeztetett ár, a 75 millióhoz közeli összeget átlépték, ez az összeg pedig akkor szivárgott ki, amikor Haaland még nem bontakoztatta ki teljes potenciálját Németországban.

Ahogy arról már az AS is beszámolt, a Borussia azt hangoztatta, hogy Haaland ára a nyáron 200 millió lesz: ez tulajdonképpen egy elrettentő ár, ugyanis a klub nem akarja eladni, és tudja, hogy ez az összeg a jelenlegi kontextusban szinte elérhetetlen. Habár az Egyesült Királyságból máris arról számoltak be, hogy ha van opció arra, hogy a nyáron távozzon, akkor a Chelsea az elsők között lesz a sorban, akik ajánlatot várnak rá.