Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Egy lépéssel közelebb került következő klubjához Haaland

Ruben Dias, a Manchester City (j) és Erling Haaland, a Borussia Dortmund játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Borussia Dortmund - Manchester City visszavágó mérkõzésen Dortmundban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel
not image

Kornis Vivien

2021. november 20. - 16:28

Erling Haalandért, a Borussia Dortmund ifjú sztárjáért régóta folynak a pályán kívüli harcok. Az már szinte biztos, hogy norvég csatár elbúcsúzik a Dortmundtól, bár Németországban még mindig a szerződéshosszabbításról pletykálnak.

A DefensaCentral információi szerint Haaland már le is szűkítette a lehetséges klubok listáját, amivel édesapja, Alf-Inge, és ügynöke, Mino Raiola is tisztában van. Mint kiderült, a Calcio, a Barcelona és a Bayern München nem illik a fiatal játékos terveibe, de még így is bőven van miből válogatnia.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Haaland kérői között szerepel a Premier League hat óriása – vagyis a Manchester United, a Liverpool, az Arsenal, a Chelsea, a Manchester City és a Tottenham – , valamint a Real Madrid és a Paris Saint-Germain csapatai.

A lap szerint Haaland egészen biztosan nem hajlandó aláírni egy 50 milliós évenkénti fizetésnél kevesebbet kínáló szerződést, és az is igaz, hogy származása ellenére egy igazi forróvérű játékos, aki fülig szerelmes Spanyolországba. 

Az éghajlat, az exkluzivitás, a környezet, a Santiago Bernabéu és a Real Madrid rendelkezésére álló sportintézmények mind-mind a spanyol élvonalbeli klub mellett szólnak, de természetesen nem szabad elfelejteni, hogy mindennel szemben felsorakoztathatók ellenérvek is. 

Az biztos, hogy a Real Madrid kevesebbet kínálna a norvég játékosnak, mint egyes klubbok – jó eséllyel például a PSG – , és Mbappé érkezése bizonytalanná teheti Haalandot a saját helyével kapcsolatban.