Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Gyurcsány: Dobrev Klára „kell ma Magyarországnak” 

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 6. - 09:59

Gyurcsány Ferenc, úgy tűnik, teljesen biztos abban, hogy a felesége a megfelelő ember az  ország irányítására. 

Gyurcsány Ferenc csütörtökön Dobrev Kláráról, a feleségéről, a DK árnyékkormányának miniszterelnökéről írt egy esszét a közösségi oldalára, amelyben azt fejtegette, hogy „mostanra Klára politikus lett”, és rá van szüksége az országnak.

A DK elnöke ezúttal azt kihagyta a kommunikációjából, hogy mindenért, de tényleg mindenért Orbán Viktor a hibás, azt viszont kiemelte, hogy Dobrev „megoldásember”, aki „nem harcot, hanem megállapodást keres”.

Gyurcsány a kezdetektől indult, állítása szerint ő már iskolás korában tudta, hogy politikus lesz, „sokak bánatára, mások örömére” az is lett, azonban „Klára nem készült politikusnak”, inkább egy nemzetközi szervezethez akart menni dolgozni. 

De Gyurcsány feleségeként sokat tanult, sokat látott, és még természetesen is mozgott ebben a közegben, „aztán mostanra Klára politikus lett”, egy „nyugodt, okos, közös megoldást kereső, európaian magyar nő”, aki az új vezetője lesz Magyarországnak, persze csak Gyurcsány szerint. 

„Én tudtam, hogy politikus leszek.

Ugyan annak idején jártam matematika meg mindenféle versenyekre, voltak nálam jobbak és rosszabbak is, de én tudtam, hogy egyszer majd politikus leszek.

Lettem. Sokak bánatára, mások örömére.

Klára nem készült politikusnak.

Amikor megismerkedtünk, egyszerre végezte a Közgázt és mellette az ELTE jogi karát. Elképesztő terhelést bírt. Emlékszem, nemzetközi jogi vizsgára készült. A nemzeti szuverenitásról beszélt nekem egy unalmas estén, mire én türelmetlenül azt mondtam, hogy egy állam akkor szuverén, ha azt más államok elismerik. Minek erről többet beszélni – kérdeztem fennhangon, ő meg csendben válaszolta, hidd el, ez ennél bonyolultabb. Ennyiben maradtunk. Finoman gondolkodik.

Egyébként meg valami nemzetközi szervezethez akart menni dolgozni. Aztán mégis maradt. Talán miattam.

A hivatalban volt miniszterelnök feleségeként nemcsak sokat látott, tanult, hanem feltűnő természetességgel mozgott más miniszterelnökök, azok férjei, feleségei, nagykövetek és mindenfajta nemzetközi ember társaságában.

Aztán mostanra Klára politikus lett. Helyesen. Látja a tetejét és látja a mélyét. Érdeklik a részletek és látja az egészet. Kérdez, kételkedik, óvatos. Tízszer is elmondja, amit el akar mondani. Ilyenkor kell hozzá türelem. Nekünk van. Én sokszor jártam egyedül. Ő soha. Nem vagyunk egyformák.

Ő kell ma Magyarországnak. Egy nyugodt, okos, közös megoldást kereső, európaian magyar nő. Sok nyelvet beszélve, sokakkal beszélgetve. Megoldásember. Nem harcot, hanem megállapodást keres. Kitartó, sokszor fárasztóan az.

Új vezetője lesz Magyarországnak. Dobrev Klárának fogják hívni” – írta Gyurcsány. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.