Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Google: új biztonsági funkcióval készülnek a Chrome böngészőhöz

TÉMÁK:
#fejlesztés
Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mindez túlmutat azon, amit a böngésző jelenleg nyújt, s a cél az, hogy a fájlletöltések kizárólag biztonságos oldalakról valósulhassanak meg.

Az már jó ideje változatlan, hogy a böngésző csak a HTTPS biztonsági protokoll szerint nyitja meg a weboldalakat, amelynek köszönhetően ki tudja szűrni a potenciális veszélyt jelentőket, ám a Google most egy új funkciót fejleszt a Chrome biztonságának növelése érdekében.

Soron kívül Nyolc emberrel végeztek egy mexikói szórakozóhelyen, válogatás nélkül lőttek

A 9to5Google értesülései szerint az a cél, hogy a fájlletöltések kizárólag biztonságos oldalakról valósulhassanak meg, ami röviden azt jelenti, ha a Chrome észreveszi, hogy egy fájl letöltéséhez nem biztonságos HTTP protokollt használ, azonnal blokkolja azt.

Ez az új lehetőség túlmutat azon, amit a böngésző jelenleg nyújt, ugyanis a webes felület hamarosan blokkolni fog minden olyan letöltést, amely nem biztonságos weboldalról történik, amely nem biztonságos átirányítást használ, vagy amelynek végső URL címe nem HTTPS – írta a 24.hu.

A GizChina hozzátette, ez azonban opcionális intézkedés marad, ha elfogadjuk az azzal járó kockázatot, emellett az új biztonsági funkció még fejlesztés alatt áll, vagyis 2023. március előtt valószínűleg nem is lesz elérhető.