Dollár
396,24 Ft
Euró
418,04 Ft
Font
484,76 Ft
Bitcoin
16,959 $

Már az Európai Bizottság is az „energiaszegénységre” figyelmeztet

A határt keresztezõ szerb-magyar nagynyomású földgázvezeték a vajdasági Horgos és a Csongrád-Csanád megyei Röszke határában 2021. július 4-én. A Magyarországról átsajtolt csõvég, illetve a szerb vezeték végpontjának összehegesztésével, az „aranyvarrat” elkészítésével megtörtént a szerb és a magyar nagynyomású földgázvezeték-rendszer fizikai összekapcsolása. MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Külföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Nicolas Schmitt, az Európai Unió munkaügyi biztosa figyelmeztetett, hogy a meredeken növekvő energiaárak miatt nagyon sok háztartás maradhat fűtés nélkül.

Schmitt megfogalmazása szerint már több millióan küzdenek minden télen fűtési gondokkal Európa szerte, ez a szám azonban jelentősen megemelkedhet a jelenlegi helyzet miatt – írja a német DPA hírügynökség beszámolója alapján a Die Zeit.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Az Európai Bizottság minden bizonnyal segítséget fog nyújtani a különböző európai országoknak, hogy mérsékelni tudják a magas energiaárak negatív hatásait, de elsősorban a tagállami kormányokon múlik, hogy kezelik a helyzetet – véli.

Martina Fietz szóvivő szerint nagyon fontos lenne, hogy az Európai Unió ezen a téren is koordinálja a válaszát, méghozzá olyan módon, hogy az a belső piaci szabályoknak is megfelelő legyen. Többek között ennek tárgyalására is fognak összeülni a jövő héten esedékes uniós csúcson.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség, az ETUC pedig még szeptemberben figyelmeztetett, hogy akár több mint 2.7 millió háztartásban is előfordulhat a kontinensen, hogy nem fogják tudni megengedni maguknak az energiaárakat, ezért nem lesz fűtés.