Hős esztergomi rendőr mentett életet a vasúti síneken

Fotó: police.hu
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 2. - 07:56

Nagyon kevésen múlt a férfi élete, amit a hős esztergomi rendőrnek köszönhet, hiszen nélküle minden bizonnyal már nem lehetne az élők sorában.

A police.hu közleményében arról olvasni, hogy az Esztergomi Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka egy mozgó vonat elől rántotta le a sínekről azt a 34 éves férfit, akit végül kórházba szállítottak.

A helyi rendőrségre még augusztus első napján, az esti órákban érkezett bejelentés, miszerint az Esztergomi-kertvárosi vasúti átjárónál egy férfi fekszik a síneken. Ezt követően az Esztergomi Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka gyorsan akcióba is lendült, és hamar kiért a helyszínre.

Mindössze 10 percen belül már ott is volt a megadott helyen, ahol az utolsó pillanatokban rántotta le a sínekről a férfit, ezzel megmentve az életét. Nem sokkal azután, hogy biztonságba helyezte a 34 éves személyt, egy éppen arra közlekedő vonat robogott el mellettük.

Őrület: forgalommal szemben ment egy autós az M4-es autópályán (videó)

Időközben a mentőszolgálat munkatársai is megérkeztek a helyszínre, akik további ellátás céljából kórházba szállították a férfit. Egyelőre nem tudni, hogy miért feküdt a síneken, milyen állapotban volt, amikor a hős esztergomi rendőr megérkezett hozzá.