Őrület: forgalommal szemben ment egy autós az M4-es autópályán (videó)

Fotó: Instagram/Magyar Közút Nonprofit Zrt.
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 1. - 20:19

A Magyar Közút egy újabb olyan jelenetet osztott meg a közösségi médiás oldalán, ami után garantáltan égnek áll az ember haja.

Egyre több hasonló esetet rögzítetek, amikből kész csoda, hogy nem történik tragédia. Erre már a Magyar Közút sem tud igazán mit mondani: Népi sport lett a forgalommal szembeni közlekedés? Úgy látjuk, hogy egy nagyon sajnálatos trend bontakozott ki az elmúlt időszakban.

Gyakorlatilag lassan nem telik el úgy egy hét, hogy ne rögzítenének hasonló esetet: Szinte nem telik el úgy egy hét, hogy ne rögzítenének a kameráink forgalommal szemben közlekedőket a gyorsforgalmi útjainkon.

Sokkal szomorúbb a történetben, hogy az esetek többségében szándékosan, tudatosan mennek a forgalommal szemben az autósok, vállalva a kockázatot: Ami a legdurvább, hogy az esetek többségében nem arról van szó, hogy valaki véletlenül rossz irányban hajtana fel a pályára, hanem egész egyszerűen valamilyen oknál fogva úgy döntenek ezek a sofőrök, hogy megfordulnak az autópályán és forgalommal szemben közlekednek általában a következő kihajtóig, tehát teljesen tudatos akciókról beszélhetünk.

A karma körbejár: középső ujjat mutatva beelőzte a mentőket, aztán orra bukott a motoros

Legutóbb az M4-es autópályán rögzítettek egy ilyen forgalommal szemben közlekedőt: A legfrissebb esetünk az M4-es autópályán történt, amit ráadásul az egyik kollégánk családtagjának fedélzeti kamerája is rögzített.

Ami pedig ezután történt, az már az abszolút hihetetlen kategóriába sorolható, de sajnos igaz: Utóbbi miután észlelte, hogy a másik autós a forgalommal szemben közlekedik, lassított és elkezdett villogni rá, próbálta megállítani, hogy jelezze a bajt. Erre a másik autós is elkezdett villogni, mintha ő menne jó helyen vagy azt jelezné, hogy ő vigyázzon…

A Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy mindez életveszélyes: Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezek mennyire életveszélyes manőverek és ezt csak azzal tudjuk kiegészíteni, hogy ez egy olyan trend, amihez ciki csatlakozni, ne legyetek ti se forgalommal szemben közlekedők.