Dollár
395,80 Ft
Euró
412,53 Ft
Font
480,85 Ft
Bitcoin
17,092 $

Több felsővezetőt is kirúgott Elon Musk a Twittertől 

Fotó: MTI/AP/Seth Wenig
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 28. - 10:07

Elon Musk azt mondta, hogy azért vásárolja meg a céget, „hogy megpróbáljon segíteni az emberiségen”.

Hónapokig tartó jogi huzavona után Elon Musk, úgy tűnik, mégis megvette a Twittert, és gyorsan intézkedett is, ugyanis több felsővezetőt kirúgott, köztük Parag Agrawal vezérigazgatót,valamint Ned Segal pénzügyi igazgatót és Vijaya Gadde-ot, a jogpolitikáért, bizalomért és biztonságért felelős vezetőt is menesztette – írja a Reuters

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

A lap szerint a bejelentett kirúgások azt követően történtek, hogy Musk azt tervezte, hogy a Twitter személyzetének közel 75 százalékát elbocsátja a vállalat adósságának visszafizetése érdekében. Musk később visszautasította ezeket a híreket, és közölte a dolgozókkal, hogy nem fog ennyi embertől megválni. 

Elon Musk kiszabadította a madarat a kalitkából 

„A madár kiszabadult” – jelentette a milliárdos, aki szerdán meglátogatta a vállalat San Franciscó-i központját, és azt mondta, azért vásárolja meg a céget, „hogy megpróbáljon segíteni az emberiségen”.

Miután az első hírek megjelentek arról, hogy Elon Musk megvenné a Twittert, a haladó oldal azonnal sírni kezdett, mondván, hogy vége a szólásszabadságnak, és megjelennek a homofóbok, fasiszták, nácik a Twitteren, és azok a normális emberek, akikre mindenféle jelzőt ráaggatnak, ha eltér a véleményük a fősodortól. 

Musk akkor azt mondta, hogy annyi lesz a változás, hogy a botokat megszünteti, búcsút mond a kamuprofiloknak, és ezentúl a szélsőbalos vélemények is olyan elbírálás alá kerülnek a platformon, mint a szélsőjobbosok. 

Az elektromos autókat gyártó Tesla Inc vezérigazgatója azonban azt is elmondta, hogy meg akarja akadályozni, hogy a platform a gyűlölet és a megosztottság visszhangkamrájává váljon.