Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Erős kritikát kapott Elon Musk Donald Trumptól a Twitter-ügy miatt

Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz a Texas állambeli Austinban tartott nagygyûlésen 2022. május 14-én. MTI/EPA/Adam Davis
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 11. - 13:17

Musk döntése, hogy kilép a Twitter-üzletből, a republikánusokra való szavazásról szóló állításai, valamint Trump Truth Social platformja is szóba került.

Donald Trump volt elnök szombati alaszkai gyűlésén „bullshit–művésznek” hívta Elon Muskot, utalva arra, hogy Musk visszalépett a Twitter megvásárlásáról szóló üzletétől, valamint arra, hogy nemrég azt állította, hogy bár korábban a demokratákat támogatta, már a republikánusokra szavaz. 

„Eléggé összekuszálta magát, tudja, a minap azt mondta: »Soha nem szavaztam republikánusra«. Mondtam, hogy ezt nem tudtam. Azt mondta, hogy rám szavazott. Szóval ő is egy újabb bullshit-művész” – idézi a Breitbart. 

Musk nemrég visszamondta a Twitter megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros üzletét, arra hivatkozva, hogy a vállalat nem közölt pontos részleteket a platformon lévő botok és álprofilok számáról. A Twitter azt állította, hogy a spam vagy hamis fiókok a napi aktív felhasználók körülbelül öt százalékát teszik ki, de Musk szerint ez a szám közelíti a 20 százalékot.

Musk döntése, hogy kilép a Twitter-üzletből, a republikánusokra való szavazásról szóló állításai, valamint Trump Truth Social platformja is szóba került a gyűlésen – írja a Breitbart

A „Mentsük meg Amerikát” gyűlésen Trump azt mondta: „egy republikánus kongresszus alatt az egyik legfőbb prioritásunk az lesz, hogy megállítsuk a baloldali cenzúrát és helyreállítsuk a szólásszabadságot Amerikában. És egyébként menjetek, amíg én itt vagyok, és regisztráljatok most, a Truth Socialra”. 

„Elon nem fogja megvenni a Twittert. Hol hallottad ezt korábban? Tőlem” – jelentette ki. 

A korábbi elnök hozzátette, hogy bár nem tudni, hogy mi fog történni, de ez egy elég „rohadt” szerződés, amelyet Muskkal alá akarnak íratni.