Clouds
21 Budapest
Dollár
354,36 Ft
Euró
386,01 Ft
Font
432,72 Ft
Bitcoin
23,620 $

Elege lett a teslásoknak a folyamatos leértékelésekből

Fotó: Tesla
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

Egyre nő azon Tesla-tulajdonosok száma, akik nem nézik jó szemmel, hogy a vállalat folyamatosan csökkenti az adott modellek árát.

Elon Musk továbbra sem tud olyan teljesítményt kihozni a Teslából, mint amilyet a befektetőknek ígért, ezért az utóbbi időben jelentős árengedményekkel kezdték árulni a modelleket az ázsiai piacon, hogy legalább az eladási számok a várt szintek közelébe kerüljenek.

Soron kívül CIA: Kína elnöke 2027-re képessé tenné hadseregét Tajvan megtámadására

Az intézkedés hatására az autóipar számára kulcsfontosságú Kínában a Model Y ára 10%-kal, a Model 3 ára pedig 14%-kal csökkent, azok a tulajdonosok pedig, akik még a kedvezmények előtt vásárolták meg a Tesla valamely modelljét, nem haboztak kifejezni elégedetlenségüket.

Háborognak a kínai tulajdonosok

A Bloomberg jelentése szerint múlt hétvégén dühös Tesla-tulajdonosok szállták meg a márka kínai bemutatótermeit, ahol meglehetősen hangosan követelték vissza a pénzüket, vagy legalább azt, hogy a gyártó más módon kárpótolja őket a veszteségért.

A jelenetről több felvétel is készült, ám a gyártó egyelőre nem reagált a kialakult helyzetre. A vásárlók közül sokan vannak, akik a kedvezményes ár bevezetése miatt három nap alatt több mint 2 millió forintnak megfelelő összeget buktak, így tőlük biztosan nem várható, hogy belenyugodnak a történtekbe.

Amennyiben a gyártó nem lesz hajlandó visszafizetni a különbözetet a leértékelés előtt vásárlóknak, úgy a CNN szerint a tulajdonosok a kiterjesztett garancia vagy a Tesla-töltők kedvezményes használatának elfogadására is nyitottak lennének.