Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Elbúcsúzott édesanyjától a “Donyecki Népköztársaságban” halálra ítélt brit katona

Fotó: jk3030 / Twenty20

Bense Róbert

2022. június 23. - 18:27

Aiden Aslint Mariupol ostromát követően fogták el, majd halálra ítélték.

Habár családja még mindig reménykedik, hogy az utolsó pillanatokban valahogyan sikerül megváltoztatni Aiden Aslin ítéletét, a brit katona telefonon már el is búcsúzott édesanyjától – közölte Pavel Kosovan, a férfi ügyvédje.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Ügyfelem pesszimista hangulatban van, úgy gondolja, hogy kevés az esélye az életben maradásra, és erről egy telefonbeszélgetés során tájékoztatta az édesanyját” – mondta az ügyvéd. „A család remélte, hogy az Egyesült Királyság foglalkozik majd az üggyel, de eddig csak üres nyilatkozatokat hallhattunk tőlük” – folytatta.

Aslin még Mariupol ostromát követően került orosz fogságba, a hatóságok pedig június elején ítélték el egy másik brit társával, Shaun Pinnerrel együtt. A koncepciós perben kimondott halálos ítélet hallatán megdöbbenésének adott hangot a brit kormány, azonban az ügyben azóta sem jutottak előrébb.

A donyecki terület főügyészi hivatala korábban kifejtette, hogy Aslin, Pinner és egy harmadik, marokkói katona, Brahim Saadoun ellen tett tanúvallomások bizonyították részvételüket olyan bűncselekményekben, mint az erőszakos hatalomátvétel és a zsoldos tevékenység – írta meg a TASZSZ.

Ugyan Oroszországban nincs érvényben a halálbüntetés, a „Donyecki Népköztársaság” hivatalosan nem része a föderációnak, az oroszok pedig vélhetően ezzel akartak válaszolni az Ukrajnában zajló tárgyalásokra, melyek az orosz katonák háborús bűneivel kapcsolatosan indultak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.