Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Egyre súlyosabb a munkaerőhiány a szemétszállítóknál, önkormányzati segítséget kértek

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. június 23. - 06:04

A DTkH a toborzáshoz kért segítséget, a béreket is megnevezték.

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a szolgáltatási és működési területeik, azaz Kecskemét, Cegléd, Izsák, Kiskunlacháza, Kerepes, valamint ezen települések térségeinek önkormányzatához külde el azt a levelet, amiben munkaerő-toborzásban kérnek segítséget.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

A Pénzcentrumhoz eljuttatott levél alapján „akut munkaerőhiány” alakult ki a térségben, a cég pedig hiába igyekszik több fórumon is kollégákat találni, továbbra sincs elég jelentkező a kínált munkakörökre.

Jelenleg a legégetőbb szükségük a sofőrökre, valamint a szemétszállítási-rakodókra van, a cég bérezéssel kapcsolatos információkat is közzétett, az viszont nem derült ki, hogy az említett összegek bruttó vagy nettó fizetést jelentenek-e.

A tehergépjármű-vezető bérezését 330 ezer forint + 120 ezer mozgóbérben, a szemétszállítási-rakodókét pedig 250 ezer forint + 100 ezer mozgóbérben határozták meg, heti 40 órás munkaidő mellett.

A szakszervezetek már az év elején a munkaerőhiány megugrására figyelmeztettek, a problémát pedig a minimálbér és a garantált bérminimum megemelése sem oldotta meg.