Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Egyre kilátástalanabb a helyzet a fehérorosz-lengyel határon

Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Óriási dugók, cudar időjárás, egyre türelmetlenebb sofőrök – hónapok óta rossz a helyzet.

Lényegében a háború óta megoldásra várnak a fehérorosz-lengyel, valamint az ukrán-lengyel határokon fennálló áldatlan állapotok, melyek mostanra az idegek harcává váltak, a sofőrök szerint pedig hajszálnyira vannak a fizikai konfliktustól.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Óriási, kígyózó sorok, többnapos várakozás, egyre kedvezőtlenebb időjárási viszonyok. Mégsem ezek lehetnek az utolsó cseppek a pohárban, hanem az, hogy sok sofőr nem fog hazaérni karácsonyra sem.

Több száz tehergépjármű várakozik a határokon

A Nemzetközi Közúti Fuvarozók Egyesülete Lengyelországban már decemberben sürgette a megoldást, kérve „minden szükséges lépés megtételét, amellyel haladéktalanul gördülékenyebbé lehet tenni a vámkezelést, mint az Ukrajna, mind a Fehéroroszország felé vezető közúti átkelőhelyeken”.

A szervezet közleménye szerint „az elmúlt hetekben a fuvarozók hatalmas torlódásokra panaszkodnak, amelyek mind a határ ukrán, mind a fehéroroszországi oldalán kialakultak, ahol a tehergépjárművek a vámkezelésre várva 5-10 napot állnak”.

Mint arról a trans.info beszámolt, hétfőn a fehéroroszországi határon Kukuryki-Kozlovicsiban 550 teherautó állt, Bobrowniki-Bjeresztovicában – 700 várakozott az átkelésre. A Lengyelországból Ukrajnába tartó kamionosok pedig akár egy napot is várhatnak csak a vámkezelésre.