Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Legkevesebb ketten meghaltak Egyiptomban egy vonatbalesetben

Fotó: Mentőalakulatok tagjai dolgoznak a Kairótól északra fekvő Toukhban történt vonatbaleset helyszínén 2023. március 7-én. A balesetben az egészségügyi minisztérium közlése szerint legkevesebb két ember életét vesztette. MTI/EPA
Közel-Kelet
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legkevesebb két áldozatról tudni, akik nem élték túl az egyiptomi vonatbalesetet, mellettük tizenhat sérültről jelentettek.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium beszámolója szerint legalább két ember meghalt és további 16 megsérült, miután Kairótól északra kisiklott egy vonat. A személyvonat egy pályaudvar peronjára zuhant helyi idő szerint 19 óra 20 perckor.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Az Egyiptomi Nemzeti Vasutak közleménye alapján a vonat nem reagálta szemaforjelzésre, majd megtörtént a baj. Körülbelül 20 mentőautó sietett a helyszínre, hogy segítséget nyújtson a sérülteknek.

Kamel el-Wazir egyiptomi közlekedési miniszter maga rendelte el egy bizottság felállítását, hogy kiderítsék, mi okozta a kisiklást, illetve azonosítsák a felelősöket. A kormány 3 254 dollárnak megfelelő összeget ajánl fel a halálos áldozatok családjainak – írj a CNN.