Egy részeg férfi inzultálta az utcán, ököllel ment neki

Fotó: Unsplash/Dan Burton
not image

Takács Petra

2021. szeptember 9. - 06:07

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A vádirat szerint a férfi 2020 október hónap második felében Sátoraljaújhelyen a feleségével együtt sétált az utcán, amikor összetalálkoztak az erősen ittas állapotban lévő sértett férfival, aki az élettársával hazafelé ment a boltból.

A sértettre jellemző, hogy az alkohol olyan hatással van rá, hogy agresszívvá válik, kötekedő magatartású lesz. Ez alkalommal, amikor a vádlott és felesége már elhaladtak mellette, rájuk kiabált, és elkezdte fenyegetni a vádlottat, aki ezzel először nem foglalkozott, de mivel a sértett utána kiabálva tovább szitkozódott, megállt, visszafordult, odament a férfihoz és egy esetben ököllel arcon ütötte, majd rögtön ezután két kézzel a mellkasán is megütötte, valamint egy rúgást is imitált felé.

Az ütésektől a férfi hanyatt esett, fejét az aszfaltba beverve, eszméletét vesztette. Az élettársa hívta a mentőket, akik kórházba szállították. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes koponyaboltozat törés sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.