Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Egy korszak véget ért a Liverpoolnál, megfogyatkozik a Premier League egyik legütősebb triója

MTI/EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Bense Róbert

2022. június 19. - 17:30

Sadio Mané távozása óriási érvágás Jürgen Klopp csapatának.

A fichajes.net beszámolója szerint Sadio Mané érkezését akár már órákon belül bejelentheti a Bayern München. A szenegáli támadó távozásával egy nagy korszak a végéhez ér a Vörsöknél, Klopp mágikus hármasa nincs többé.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Roberto Firmino, 2015 nyarán, elsőként szerződött a csapathoz. A Southamptontól érkező Sadio Mané egy szezonnal később csatlakozott. 2017 nyarán, Mohamed Szalah leigazolásával aztán teljessé vált az álomtrió.

A három játékos együtt összesen 374 gólt szerezett Liverpool mezben, és mindössze öt együtt töltött szezon alatt olyan örökséget hagytak maguk után, amit nehéz lesz felülmúlni. Diogo Jotának, Luis Díaznak és Darwín Nuneznek nem lesz egyszerű feladata, ha hasonlóan emlékezetes teljesítményt szeretnének felmutatni.

Habár egyelőre még csak Mané távozik az Anfieldről, egyre több pletyka röppent fel, hogy Firmino is elhagyhatja a csapatot. Salah-val viszont a következő szezonra még maradnak, 2023-ban azonban már biztosan téma lesz az eligazolásuk.

Mané pedig 269 mérkőzés, 120 gól és 48 gólpassz után igazi legendaként távozik Angliából. A szenegáli tipikus példája annak, hogy milyen az, amikor egy csapat jól igazol, a Bayern ráadásul még többet is fizet a Liverpoolnak, mint amennyiért 2016-ban szerződtették Manét.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.