Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Dömötör Csaba szerint itt már a liberálisok is ébredeznek a szankciók ügyében

Fotó: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 3. - 21:12

Úgy véli, talán már az ébredés jelei mutatkoznak egyes helyeken. 

„Egyes helyeken mintha az ébredés jelei mutatkoznánk” – kezdte Dömötör Csaba a videóját, amelyet a közösségi oldalára töltött fel. 

Soron kívül Ronaldinho úgy érzi, mintha hazajárna Magyarországra

A liberális Economist lapot vette elő, elmondása szerint ennek az eheti vezércikke arról szól, hogy 

„a szankciók rövid távon nem vezetnek a háború lezárásához”. 

„Európa viszont egyre nehezebben tud alkalmazkodni a gazdasági károkhoz” – tette hozzá. 

Kiemelte, hogy az Economist úgy fogalmaz, hogy „a kiütéses csapás nem jött be”, ugyanis az orosz gazdasági visszaesés kisebb lesz a várnál, viszont, a megugró energiaárak miatt a világ második legnagyobb folyó fizetési mérlegtöbbletét mutatják fel. 

Dömötör hozzátette, hogy a lapban arra is kitérnek, hogy az oroszok pénzügyi rendszere eközben helyreállt, és új beszállítókat is találtak bizonyos importtermékekhez – például ilyen Kína. 

Dömötör szerint ez nem túl meglepő. Úgy folytatja, hogy     

„eközben Európa a recesszió rémével néz szembe. A gáz ára egyetlen hét alatt 20 százalékkal emelkedett, mivel Oroszország tovább szűkítette a kínálatot. A következmények a mindennapokban is súlyosak”. 

Megemlítette, hogy a római éttermek már a kirakatba rakják a számláikat, így tüntetnek, Németország pedig hétezer kilométerről hozna cseppolyósított gázt – aligha olcsóbban, ráadásul a németek már megkezdték a spórolás egy különös formáját: arra bíztatnak, hogy fürdés helyett elég nedves ruhával letörölgetni a testüket. 

„A háború az európai gazdaságot sújtja a leginkább” – emelte ki. 

Hozzáfűzte, hogy talán ezért volt az, hogy az európai bizottság elnöke arról beszélt, hogy működésképtelenné vált az európai állampiac, most pedig már új döntések vannak születőben. 

„Így hát az az érzésünk, hogy lassú ébredés ez, de mégiscsak ébredés. Mindannyiuk érdeke, hogy most már olyan döntéseket hozzanak, amelyek nem nekünk fájnak a legjobban” – jelentette ki Dömötör Csaba.    

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.