Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Deutsch Tamás: „Lassan mondjuk, hogy Brüsszel is megértse: nem engedünk a benzinárstopból! Ennyi.”

Fotó: Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár (b) és Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője beszélget a siketlimpián nyolc érmet nyert magyar küldöttség köszöntésén az Országház Vadásztermében 2022. június 2-án. A Magyar Siketsport Napján Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Parlamentben fogadta a magyar küldöttséget, amely négy-négy ezüst- és bronzérmet szerzett a brazíliai Caxias do Sulban 2022. május 1. és 15. között megrendezett siketlimpián.

Takács Petra

2022. június 9. - 22:03

Deutsch Tamás több mint egyértelműen fogalmazott, amikor Brüsszel volt a téma, miután levelet küldtek Magyarországnak a benzinárstop kapcsán.

Magyarország és Brüsszel kapcsolata az utóbbi időben nem túl idilli, de Orbán Viktor miniszterelnök újabb nagy csatát nyert meg a brüsszeli vezetéssel szemben, ezúttal az olajembargó kapcsán.

Ezáltal továbbra is érvényben maradhat rezsicsökkentés, és az üzemanyagárak sem szöknek az egekbe. A baloldal erősen ellenzi a jobboldal döntéseit, jelenleg minden eddiginél nagyobb a szakadék közöttük.

Az utóbbi napokban pedig a kormány új döntéseit kritizálják, miközben történelmi szigorításokat emlegetnek. Brüsszel legutóbb a benzinárstop kapcsán írt levelet Magyarországnak, és arra kéri a kormányt, hogy függesszék fel a kettős árrendszert.

A külföldiek a piaci ár szerint tankolhatnak, míg azok, akik rendelkeznek magyar rendszámmal, sokkal olcsóbban juthatnak hozzá az üzemanyaghoz. Az EU-nak ez nagyon nem tetszik, és már azt is kilátásba helyezték, hogy büntetést kaphat Magyarország.

Deutsch Tamás időközben üzent, és tisztázta, nem fognak változtatni. „Lassan mondjuk, hogy Brüsszel is megértse: nem engedünk a benzinárstopból! Ennyi.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.