Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Akár 20%-kal is csökkenhet a tej ára, a hazai termelők kevésbé örülnek ennek

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Követniük kell a nyugati árakat, melyek az elmúlt időszakban folyamatosan olcsóbbak lettek.

A gazdák a jelenlegi tartási árak mellett nagyjából nullára jönnek ki, azonban a kényszerű árcsökkentés esetén ez már nem lesz igaz. A nyerstej ára ugyanakkor folyamatos csökkenést mutat az európai piacokon.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Ez a boltok piacain is megmutatkozik, Európa-szerte olcsóbb lett ugyanis a vaj, a sajt, valamint az egyéb tejtermékek ára. Ennek már itthon is vannak jelei, azonban a hazai pénztárcáknak még mindig rendkívül megterhelők a jelenlegi összegek.

A termelői áraktól függ a további csökkenés

Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradónak elmondta, hogy a kedvezőbb árak a hazai piacra is begyűrűzhetnek a következő hónapokban, teljesen függetlenül az ársapka meglététől, vagy kivezetésétől.

Magyarországon eddig két üzletlánc jelentette be a vaj árának tartós csökkenését, az ALDI ezt a nemzetközi tejárakkal magyarázza. A kilónkénti ár azonban még így is 6000 forint körül van.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a termelői áraktól függ a további árváltozás. A többi nagy áruházlánc konkrétumokat még nem közölt arról, hogy milyen mértékű lehet az ármódosítás.